Menu Share

Strand en Duinen bij Heemskerk

Duinen bij Heemskerk

Het strand bij Heemskerk is bereikbaar via een tochtje door de duinen van enkele kilometers. Hierbij een impressie gefilmd met een drone.

De Duinen bij Heemskerk

De duinen bij Heemskerk zijn een onderdeel van het Noordhollands Duinreservaat en worden beheerd door PWN. Het Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Er komen veel plant en dier soorten voor in het duingebied, waarvan u er enkele ziet in de drone film, Schotse Hooglanders en paarden.

Duinen en Mensen

En enorme hoeveelheid informatie over de Noordhollandse Duinen kunt u vinden bij de Duinen en Mensen website. Van wetenswaardigheden over de natuur in de duinen en duin historie tot aan duin kunst en literatuur.

Duin en Strand recreatie

Naast het wandelen in de duinen en het zonnen op het strand, kunt u zich ontspannen in Strandpaviljoen De Vrijheit, waar soms ook artiesten optreden.

Gasterij Kruisberg, zon beetje halverwege tussen Heemskerk en het strand, heeft een uitgebreid menu en biedt mogelijkheden tot overnachten en kamperen. Kinderen zullen zich er niet snel vervelen.